Tadelakt

Wat is tadelakt?

Tadelakt betekent vrij vertaald "inwrijven" of "masseren" en is een afwerkingslaag op basis van kalk, welke ontgonnen wordt te Marrakech (Marokko). Het is een oude decoratieve afwerkingslaag die men reeds duizenden jaren geleden toepaste in badhuizen, badkamers, douches, en dus nu ook in onze interieurs.

Tadelakt aangebracht op een muur is volledig waterdicht, bekomen door het polieren met steen en zeep. Het afgewerkt product heeft een hoge decoratieve waarde en een fluweelachtig uitzicht en is nooit egaal van kleur. Het vraagt weinig onderhoud, enkel met natuurlijk zeep en water.

Verder heeft een akoestische en isolerende waarde en is bestand tegen hoge temperaturen en verschillende weersomstandighden. In meer of mindere mate kunnen er korte haarscheurtjes te zien zijn, dit is normaal en heeft geen gevolgen voor de waterdichtheid.

Workshop

Er is geen voorkennis vereist voor deze workshops of onze dagopleidingen. We werken in kleine groepjes (max 6 personen) zo garanderen we een goede en vlotte begeleiding. Tijdens een workshop leer je alles over de techniek Tadelakt. Je leert alles over: - het materiaal - de verschillende kleurpigmenten - de geschikte ondergronden - welke mogelijkheden deze techniek biedt

Praktisch

Wanneer: elke eerste maandag van de maand van 9u30 tot 12u30 - tot 16u bij dagopleiding. Inschrijven: via email of in de winkel Prijs: Workshop: € 125/p.p, excl btw; Dagopleiding: € 225/p.p excl btw. Lunch inbegrepen Alle workshops dienen minimum 3 dagen voor datum betaald te worden en het inschrijvingsformulier (email) moet in ons bezit zijn.

Alle grondstoffen om zelf aan de slag te gaan zijn verkrijgbaar bij aCeSoir.

Tip

Schrijf jezelf en enkele vrienden (min. 4pers) in en bepaal zelf welke dag u komt en beleef een leuke dag.